Екскурсія "Чи виживе оазис дикої природи серед міста?"

Маршрут екскурсії пролягатиме каскадом ставків у заплавній долині річки Омелянівка (притоки Стиру) в районі Черчиць та Кічкарівки у м. Луцьку( неподалік вулиць Чернишевського та Ковельської).

Еколого-освітня екскурсія приурочена до Всесвітнього дня мігруючих птахів

Ставки були створені ще в радянські часи для рибного господарства. На початку 90-х рибгосп перестав існувати, ставки кинули напризволяще, відтак природа почала відвойовувати своє. Стави заросли чагарниками та очеретом. Невтручання людини за останні десятки років надало змогу відновитись дикій природі, поступово утворивши доволі різноманітну екосистему, невеликий wildlife оазис серед урбанізованого середовища.

Прогулянка протяжністю понад 3 км триватиме 2 години. Ми відвідаємо 6 ставків, деякі з них заросли чагарниками та водно-болотною рослинністю. На водоймах є широке різноманіття птахів: колонія мартинів звичайних, гніздування лисок, крижнів, лебедів-шипунів, курочки водяної, частими гостями є горлиці та припутні, очеретянки, чепура біла та чапля сіра, чимало видів горобиних та інших птахів. Цікавим є факт проживання пари лунів болотних (спостерігаються на ставах у 2018-19 рр). Окрім того, сліди життєдіяльності бобрів – загати та хатини серед химерних чагарів на плесі.
Зустрічаються в цій мальовничій місцевості черепаха болотна, ондатра, тритони гребінчасті та інші тварини. Основною темою екскурсії буде питання співіснування дикої природи і людини, суспільства.

Проводитиме еколого-освітню екскурсію турист-краєзнавець Савчук Павло

місто Луцьк 50° 44' 55.5468" N, 25° 17' 29.616" E
Start date: 
Tuesday, May 14, 2019 - 20:00
End date: 
Tuesday, May 14, 2019 - 22:30
Facebook: 
https://www.facebook.com/events/587326711766230/